diumenge, 7 de juliol del 2013

LES TREBALLADORES DE LA SANITAT PÚBLICA CATALANA I LA CUP CONTRA EL PACTE NACIONAL DE SALUT

"NO NEGOCIEM RETALLADES NI PÈRDUES DE DRETS"


Una lliçó de dignitat que ja ens convenia. No la trobareu a les notícies, on segueixen funcionant els ventiladors dels detritus de la corrupció (que es pretén més generalitzada del que és, que ja és dir), i on regnen les declaracions més hipòcrites perquè serveixin, a la desesperada, de salvavides dels de sempre… En el video que reprodueixo, quatre dones valentes ens reconcilien amb la bona manera d’entendre (a l’ensems) la defensa dels treballadors de la sanitat i el dret a la salut de la ciutadania, i aporten sentit de classe i de gènere a la funció del Parlament. Tot plegat significa poder seguir amb més claretat, amb més elements i més encert la lluita per la sanitat pública, i començar a treure de les mans brutes de Boi Ruiz un instrument de fals “consens” (el Pacte dels Voltos de la sanitat presentat com “pacte per la Salut”) amb el que volia guanyar-se una credibilitat que no es mereix de cap manera.
 
Escolteu els seus arguments que porten -si es vol fer política al servei de la majoria- a que les organitzacions socials i els grups polítics honestos denunciin i abandonin també el Pacte dels Voltors. En un llenguatge planer, i gairebé com qui no vol la cosa, posen al descobert les maniobres més covardes de la patronal, les mútues sanitàries i aquella sociovergència que ha escrit les polítiques sanitàries al seu dictat. Parlen sols quatre dones, però representen molta gent honesta i dempeus que no es rendeix, que forma les marees de tots colors, blanques, grogues, verdes, negres, de defensa dels serveis públics, per recuperar també el Parlament i el dret a la paraula… i que també aquesta paraula sigui retransmesa i publicada. 

Moltes gràcies a la CUP per obrir el camí de la dignitat que espero moltes diputades i diputats honestos seguiran ben aviat. Així es planta cara a l’austericidi, al saqueig privatitzador de la sanitat per uns quans aprofitats i quatre corruptes. I el meu reconeixement més sincer a aquestes defensores de la sanitat pública de l’Hospital de Viladecans, de l’Hospital de Sant Pau i de la Junta de Personal de l’ICS. Val la pena no perdre’s ni una paraula del seu discurs, i aprendre d’elles. Aquest és el camí, però sobre tot, aquesta és l’actitut. Amb la seva valent denúncia han aconseguit que avui, a Catalunya, l’aire sigui més net i ja es comenci a respirar millor. 

Àngels Martínez i Castells
 


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada