dimecres, 5 de desembre del 2012

EL FRAU FISCAL A ESPANYA

El programa de La Sexta “Fraude rico, fraude pobre”, sobre el frau fiscal a Espanya, exposa de manera clara la gran problemàtica que suposa per al sosteniment de l’Estat del Benestar l’evasió d’impostos, així com l’aplicació d’un sistema fiscal que grava de manera injustament desigual, en termes relatius, les rendes del treball i les activitats de les grans empreses: un sou aproximat de 30.000€ anuals està gravat amb més d’un 20% d’IRPF, mentre que el tipus mig pel qual tributen les grans empreses és d’un 5%.

La persecució dels delictes fiscals en el nostre país és especialment escandalosa per la manca de voluntat política a l’hora d’actuar. Queda patent en la reducció de recursos materials i humans, destinats a aquest fi, que s’ha anat practicant en els darrers anys.

Per altra banda, no existeix entre les élites empresarials una consciència d’estar defraudant, és a dir, no perceben el frau com a un delicte, sinó com a quelcom consubstancial al normal desenvolupament de les seves activitats comercials. Tant és així, que han eradicat del seu llenguatge el mot “frau” i l’han substituït per termes com “economia d’opció", "conflictes de llei" o "planificació fiscal internacional”.

És necessari conèixer la web GESTHA, del Sindicato de Técnicos del Ministerio de Hacienda, per tenir accés als estudis i conclusions dels professionals d’aquest col•lectiu de treballadores i treballadores que contradiuen, des del punt de vista de la seva eficàcia, les polítiques en matèria fiscal, i en altres àmbits econòmics, imposades  pels governs de l'Estat espanyol  i de Catalunya

Clica sobre el títol per veure el programa FRAUDE RICO, FRAUDE POBRE.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada