dimarts, 5 de març del 2013

L'AUSTERITAT CONTRA EL PRESSUPOST D'UN POBLE

Mark Worpahl, sindicalista, activista per la justícia social i escriptor estatunidenc, exposa en aquest article de manera clara i ben argumentada, amb dades de domini públic fàcilment comprovables, com les polítiques d’austeritat han estat prèviament dissenyades per enriquir a l’empresariat i l’élite financera amb l’espoli de la classe treballadora. Per demostrar les seves afirmacions, estudia a fons el cas de la ciutat de Portland i, per extensió, de l’Estat d’Oregon, al qual hi pertany. 

Aquestes polítiques, executades pels representants dels dos partits polítics que des de dècades s’alternen en el poder, tenen com a exigència primordial el desmantellament dels serveis socials -principalment a l’àmbit sanitari i de l’educació-  i l’empobriment de les classes populars. L’argument amplament defensat que imposa la  imperiosa necessitat de reduir el dèficit i així evitar el col·lapse financer i el caos econòmic, no suporta una anàlisi rigorosa. 

Amb la justa participació de l’1% més ric del país, d'acord amb els seus beneficis, en el finançament de l’Estat mitjançant quotes tributàries, les retallades en els serveis bàsics per a la ciutadania no serien necessàries. L’espoli social no és un dany inevitable de l'actual situació econòmica: és l’objectiu que el poder s’ha fixat com l'adequat per defensar els seus interessos.  
  
AUSTERITY VERSUS A PEOPLE'S BUDGET

Llegeix l'article a counterpounch

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada