dijous, 17 de gener del 2013

L'AJUNTAMENT DE CERDANYOLA DEL VALLÈS SUSPÈN EN MATÈRIA DE BONES PRÀCTIQUES EN COMUNICACIÓ PÚBLICA


* Clica en el títol per accedir-hi i buscar el municipi que t'interessi
  


El Mapa de les Bones Pràctiques de la Comunicació Pública a Catalunya ha estat desenvolupat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (www.labcompublica.info).

En aquest Mapa s’avalua la informació que ofereixen els webs dels 947 ajuntaments de Catalunya, i es posa de manifest les deficiències de la informació que proporcionen per respondre a algunes preguntes bàsiques per tal que les ciutadanes i els ciutadans puguin exercir el dret a la informació i al control democràtic:
 
  • Qui són els representants polítics en els quals hem delegat la gestió dels recursos col·lectius, com a resultat de les darreres eleccions?
  • Què fan des de l’endemà de les eleccions i al llarg del mandat? Com gestionen els recursos col·lectius?
  • Donen informació completa i transparent del que fan i ho fan tenint en compte les diferents capacitats i necessitats de la ciutadania plural?
  • Faciliten que la ciutadania pugui participar en la gestió i en el control de l’activitat política?

El Mapa posa en relleu les mancances i la necessitat de solucionar-les. Es tracta, doncs, d’una eina que les ciutadanes i els ciutadans poden utilitzar per reclamar als representants polítics que passin comptes i als periodistes que proporcionin informacions completes, transparents i intel·ligibles.

Aquest Mapa de la Comunicació Pública a Catalunya és el resultat d’haver explorat com construir explicacions no-androcèntriques, plurals, des de diferents posicions centrals i perifèriques, i d’utilitzar els recursos que ofereix Internet per fer-ho, i així, construir democràcia des de la proximitat, de forma cooperativa i en xarxa.

Text extret de "Llibreria Pròleg"

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada