divendres, 25 de gener del 2013

LA INSTRUMENTALITZACIÓ POLÍTICA DE LA IMMIGRACIÓ I ELS "CENTRES DE LA VERGONYA"

Ser inmigrante no es un delito
En el següent documental, titulat Dueños de sus ilusiones, en el qual hi participen especialistes en Dret -i docents- de la Universidad Nacional de Educación a Distancia, UNED, assistim a un recorregut per les diverses reformes del codi penal en matèria d’immigració i ens aproximem a l'actual situació jurídica que ha de patir la comunitat immigrant, resident en el nostre país, com a conseqüència de la instrumentalització política d’una realitat humana producte, en la majoria d’ocasions, de les guerres, la persecució política i la pobresa.

Així mateix, es denuncia la desproporcionada penalització de les accions destinades a l'ajuda o aixopluc d’aquestes persones en situació il•legal i ens apropem als anomenats "Centres de la Vergonya", els CIES, (Centres d'Internament d'Estrangers), que funcionen en la més absoluta il·legalitat al tractar als i a les “sense papers” com a delinqüents, privats de llibertat sense haver estat jutjats ni condemnats  




No et perdis el documental EL TREN DE LA MEMORIA, un relat de les tragèdies humanes que ciutadanes i ciutadans d'Espanya van viure als anys seixanta: l'explotació laboral i la marginació social de les quals van ser víctimes fa 5 dècades, situació molt semblant a la viscuda avui per milions de persones al nostre país.
España, años sesenta: Dos millones de españolxs salen del país empujad@s por la necesidad. Su destino: Alemania, Francia, Suiza y Los Países Bajos. La mitad son clandestin@s y viajan sin contratos de trabajo. El 80% son analfabet@s. 

I per deconstuir el racisme i la xenofòbia, una mica d'humor:

     

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada